Fashion statement in awkward times

 

Per 1 juni moeten we in het openbaar vervoer mondkapjes dragen. Aangezien de bevolking wat makkelijker het virus mag oplopen dan het zorgpersoneel, doet het er niet zo toe wat voor mondkapjes je draagt, zolang je je neus en mond maar bedekt houdt. Mondkapjes zijn een gat in de markt geworden waar grote en kleine bedrijven en particulieren in volle vaart inspringen. Ik ben er ook ingesprongen, maar dan eigenlijk meer voor mezelf.

In de kringloopwinkel heb ik een helemaal gave en schone tas van kreuklakleer op de kop kunnen tikken. Door dat gekreukel kost het wat meer moeite om de tas strak te decoreren.

Ook de witte gympen die al meer dan een jaar in mijn kast een beetje troosteloos voor zich uit zaten te staren omdat ze eigenlijk behoorlijk saai waren, moesten er aan geloven.

Als je heel precies een patroon moet aanbrengen maar niet te krampachtig moet werken, is een audioboek het beste gezelschap. Tijdens het decoreren van tas en schoenen heb ik naar 'De Ommegang' van Jan van Aken geluisterd. Een aanrader op geschiedenisgebied.

Zo'n 'ensemble' is niet af zonder een mondkapje in dezelfde tint, want hoewel het OV wordt afgeraden als je er niets te zoeken hebt, kan ik van tevoren niet voorspellen of ik misschien toch met een dringende reden van bus of trein gebruik ga maken. Vandaar dat ik opnieuw mijn kasten overhoop heb gehaald - ik gooi niet makkelijk iets weg - om uiteindelijk een blouse van matglanzende stof tevoorschijn te halen. Ook flink gekreukt, net als de tas, maar dat kwam doordat de blouse al veel te lang in de kast in de verdrukking was geraakt.

Laat de zomer nu maar komen!

 

 

#(re)shapingthings #fashionstatement #mondkapje #mouthmasks #sneakers #gympen #creasedpatentleather #kreuklakleer #alcoholinks #patterns #patronen

 

Hoge Nood   #doodle

 

Ook honden willen wat privacy hebben als ze nodig moeten. Daarom doen ze hun boodschap het liefst in de struiken om daarna wat provisorisch de grote hoop met zand en bladeren toe te dekken.

Nachtelijke Vlucht

 

In Nigeria werden tientallen christelijke meisjes vrijgelaten die een paar maanden eerder door de islamistische groep Boko Haram waren ontvoerd. Deze terroristische groep wilde hen tot de islam bekeren.

Ik kan me de blijdschap van de meisje voorstellen en zie hen in gedachten de weg naar huis zoeken.

Carnaval

 

We wonen al meer dan 30 jaar in Brabant, maar ik ben nog steeds geen fan van carnaval. Waarschijnlijk moet je ermee opgegroeid zijn om het zottenfeest te kunnen waarderen.

Pasen

 

In Australië maken de oorspronkelijke bewoners van het land, de Aboriginals, schilderijen door puntjes in bepaalde patronen op het doek te zetten. Veel van deze schilderijen of schilderingen zijn daarnaast een soort landkaart en geven clangebieden, drinkplaatsen, of heilige plekken uit de Droomtijd weer.

Monoprint van aquarelkrijt

Nu Even Niet

 

Al die informatie die je op allerlei manieren binnenkrijgt kan soms een aanslag op het nadenken zijn.

Vroeger nam men klakkeloos aan wat er in de kranten stond, of op radio en tv werd beweerd. Nu moet je zelf alles controleren of je niet in de val van fake news loopt, of alleen maar eenzijdige informatie voorgeschoteld krijgt.

Neem de tijd om logisch na te denken. Uit welke bron komt het? Kloppen de cijfers wel? Welke argumenten worden gebruikt? Wie heeft er baat bij?

Maar soms wil je gewoon even niets.

Nestbouwer #doodle

 

Er is genoeg materiaal voor het vogeltje om een warm nest te bouwen. Het moet alleen niet zo hard pikken bij het lostrekken.

Sommige mensen zien een januskop in het linker figuur. De tweede kop is op de schouder, heeft een lange sik en ontblote tanden en kijkt nogal grimmig naar de vogel.

Kimono   #doodle

 

Ze struikelt bijna over de achterslip van haar kimono en moet er zelf om grinniken.

Deken   #doodle

 

Gehuld in een zware deken zat de man op een koude en winderige brocante zijn spullen te verkopen.

Kippenvel   #doodle

 

Als je denkt dat de zon warm genoeg is om zonder jas naar buiten te gaan, maar de wind komt stiekem uit het noordwesten.

Steampunk Lente

 

Soms heeft de lente wat hulp nodig om uit haar schulp te kruipen.