De Venus van Geertrui

 

Geertrui is een oermoedertje in de maak en zit nog veilig tussen de dijen van haar voortbrengster die duidelijk zichtbare sporen verdiend heeft. Geertrui weet nog niet wanneer ze uit haar schulp kruipt maar de rijping is al bijna voltooid.

 

 

 

 

#venus #oermoeder #assemblage #klei #geslagenmetaal #upcycling #recycling #absurdart #redesign #oneofakind #reclaim #imagination #visualization

Sans Visage 1

 

Van een beschadigde IKEA-lamp die uit losse vellen 'vloeipapier' bestond, heb ik de overgebleven vellen gebatikt en met Ecoline gekleurd. Door te vouwen en plooien ontstaat een gedaante.

Sans Visage 2

Sans Visage 3 - 4 - 5

 

De peinzende figuur in het midden woont nu op een Grieks eiland bij een gepensioneerde werknemer van Unilever waar hij rustig over van alles kan nadenken.

Famous Grouse

 

Niet alleen de whisky van het merk is uitstekend, ook de vogel zelf heeft charme. Breed in de heupen en met vrij korte, gevederde poten is het korhoen sinds 1970 bijna geheel uit Nederland en België verdwenen.

Dit exemplaar is onder andere gemaakt van gewalste, groot formaat waxinecupjes en gebatikt rijstpapier.

Spiegelvis

 

Wetenschappers hadden ontdekt dat vissen zichzelf in een spiegel kunnen herkennen. Ze zijn dus veel slimmer dan menig sportvisser zich kan indenken.

Deze vis ziet zichzelf voor het eerst; de verbazing lijkt groot.

Bottoms Up

 

Volgens modekenners kan het vrouwenlijf in een aantal basisvormen worden ingedeeld: zandloper, rechthoek, appel, en peer.

Bij Lidl hebben ze een seizoen lang hun waarschijnlijk zeer bijzondere peren in een speciale kartonnen verpakking verkocht. De peren lagen met z'n vieren ieder afzonderlijk in hun eigen peervormige, kartonnen bedje.

Hier hoefde ik niet lang over na te denken.

'Polyppen' - Lichtobject

 

De tijdschriften van National Geographic zijn kleurrijk, van goede fotokwaliteit en op glossy papier geprint. Ze zijn eigenlijk te mooi om zomaar weg te gooien, maar omdat de stapel steeds maar hoger werd en hoe langer hoe meer plaats in beslag nam, heb ik ze tot lichtobject verwerkt.

De naam Polyppen is geïnspireerd door IKEA.

 

VERKOCHT - De lamp verspreidt het licht in een huiskamer in Breda.

Gåten - Lichtobject

 

Tijdens de Dutch Design Week van 2018 lag de nadruk bij veel ontwerpers op duurzame verlichting. Natuurlijk werden er veel LED-lampen gebruikt omdat ze zuinig in gebruik zijn en niet te heet worden. Ze zijn geschikt om samen met papier te verwerken.