In the Wood - Drieluik met doorkijk

Alle zijden van dit kleinood zijn beschilderd en in elk vlak is van alles te herkennen. Soms lijkt het op een bos, dan weer op een klein mannetje dat een forse hond als metgezel heeft. En met een beetje fantasie en verbeeldingskracht zou je zelfs mensen op een bed zien liggen.

 

Wandeling Nuenens Broek - 3D drieluik

Eén ding is zeker: het covid-19 virus heeft er in ieder geval voor gezorgd dat hordes mensen aan het fietsen of wandelen zijn geslagen.

In maart, vlak na het dringende advies om zoveel mogelijk thuis te blijven, waren er nog niet veel mensen op de been, maar toen de mooie lentedagen zich aaneen gingen rijgen en de coronakilo's ongemakkelijk aanvoelden, begonnen steeds meer mensen in het bos, op de hei en aan het strand een wandeling te maken. De verkoop van e-bikes steeg enorm. Degenen die pre-coronatijd nog twijfelden over zo'n aankoop, waren al snel óm.

Even afstand nemen van al die praatprogramma's met doemdenkende en elkaar soms tegensprekende artsen en virologen. Even weg van de dagelijkse update over IC-opnames, nieuwe besmettingen en het aantal mensen die aan het virus zijn overleden. Oók even weg van de angstige blikken van anderen in de supermarkt, waar je verplicht een karretje moest gebruiken om de anderhalve meter afstand aan je voor- en achterkant te waarborgen, maar helaas niet kon vermijden dat je elkaar aan de zijkant soms rakelings passeerde. Het was een rare en bizarre tijd.

Hoewel wandelen niet bovenaan mijn lijstje staat, maakte ik samen met echtgenoot Dick op zo'n bijna zomerse dag een wandeling door het buitengebied van onze woonplaats. Op paadjes in de bossen en tussen de door bomen omrande weilanden. Het insectenleger was inmiddels ook uit de winterslaap ontwaakt en voerde proefvluchten uit op mijn armen en benen. Ik kan stellen dat ik qua huid 'gepokt en gemazeld' weer thuis kwam.

Zo'n wandeling is voor ons beiden goed om inspiratie voor onze kunst op te doen. Dick vertaalt het naar schilderijen of aquarellen; ik probeer van wat ik zie iets te maken dat je kunt oppakken en neerzetten. Het is zelden waarheidsgetrouw, maar wel dicht bij de waarheid.

Voor de geïnteresseerden in de schilderijen van Dick: https://www.dickvtongeren.nl/

VERKOCHT

#reshapingthings #coronakilos #covid19 #NuenensBroek coronawandeling #coronastroll #plasticlids #metalsawing #alcoholinks #upcycling #recycling #artobject #3Dtriptich #3Ddrieluik #absurdart #remake #redesign #reclaim #lowwaste #upcyclingart #recyclingart #sustainability

One-of-kind Fashion Bag

 

Altijd op zoek naar bruikbare zaken om er iets anders van te maken, liep ik in een van mijn favoriete kringloopwinkels tegen een grote, witte tas van lakplastic aan. Aan de buitenkant was hij wat smoezelig maar onbeschadigd; de binnenkant was nieuw. Waarschijnlijk ooit eens gekocht of gekregen maar nooit gebruikt en daarom onderin de kast beland.

Die witte vlakken schrééuwden om aan beide kanten beschilderd te worden ...

 

VERKOCHT

 

#patentleatherbag #recycling #upcycling #noplasticwaste #remake #redesign #reuse #reducewaste #reclaim #alcoholink #oneofakind #visualization

Spring is around the Corner

 

De winter van 2019 is mild en vrij warm. Hier en daar beginnen knoppen zich voorzichtig te openen. De 'Tante Gerda' van dit jaar — de naam die ik aan alle duivendames geef die het verlaten nest in de esdoorn gebruiken om hun nakomelingen uit te broeden — is al een paar keer komen kijken of het nest aan haar eisen voldoet. Als ze verstandig is, wacht ze nog even totdat er blad aan de boom zit; nu loopt ze toch te veel in de kijker en zal zij met haar eieren ten prooi vallen aan rovende kauwtjes en eksters.

Deze assemblage is wederom gemaakt van de plastic dekseltjes op de verpakking van schoonmaakdoekjes, beschilderd met alcoholinkt en afgewerkt met een kleurloze, flexibele lak op waterbasis. De vogel is gemaakt van een aluminium waxinelichtcupje.

Het is jammer dat vloeibare alcoholinkt in Nederland niet makkelijk te krijgen is. Als stift, bijvoorbeeld van het merk 'Copic' is er wél een grote keus. Copic heeft zelfs navulflesjes maar die inkt is mij te vloeibaar. Helaas zijn hun stiften en navullingen nogal prijzig.

 

 

 

 

#spring #absurdart #recycling #upcycling #noplasticwaste #remake #redesign #reuse #reducewaste #reclaim #alcoholink #oneofakind #visualization

Van Wensdoosjes naar Dream Keepers

In deze serie heb ik een andere techniek gebruikt om meer tot de verbeelding sprekende afbeeldingen te komen.

De begrippen wensdoosjes en dream keepers liggen vrij dicht bij elkaar, maar 'wensen' vind ik nogal dwingend en eisend. Dromen daarentegen ontstaan in je diepste bewustzijn. Het zijn nog verborgen krachten met een schittering.

 

#dreamkeepers #abstractart #absurdart #recycling #upcycling #reducewaste #remake #redesign #plasticart

Wensdoosjes

Er is teveel onnodig plastic in omloop. Zelfs aan producten die al in plastic verpakt zijn, wordt nog iets extra's van plastic toegevoegd om het gebruik voor de consument nog gemakkelijker te maken. Neem bijvoorbeeld de klikdekseltjes op reinigingsdoekjes. Een hele verbetering tegen het uitdrogen van die doekjes maar een extra aanslag op het milieu.

Ik heb maar eens een tijd de dekseltjes gespaard voor je-weet-maar-nooit-waar-het-goed-voor-is. Uiteindelijk heb ik er met inkt symbolische wensdoosjes van gemaakt.

Juist nu in deze tijd spoort elke mental coach en yogagoeroe ons aan om alle negatieve elementen uit ons leven te bannen en ons te richten op de goede en sterke kanten.

Schrijf je haalbare wensen op een stukje papier en stop het in een doosje. Aan het eind van een jaar maak je het weer open en kijk je of het in de goede richting is gegaan. Ben je tevreden, dan gooi je het papiertje weg. Anders laat je het nog een jaartje zitten...

Het doosje kan je natuurlijk ook gewoon gebruiken om allerhande klein spul in op te bergen.