Atol

 

Door de wereldwijde pandemie wordt iedereen aangeraden om zoveel mogelijk thuis te blijven en indien het soort werk het toelaat, vanuit je huis te werken. Hierdoor is er ook minder verkeer op straat en hopelijk ook minder vaarverkeer op de zeeën en oceanen. Minder lucht- en watervervuiling!

Je hoort de natuur een zucht van opluchting slaken. Hoge bergen laten trots hun toppen weer zien. Landschappen zijn zonder grauwsluier voor iedereen zichtbaar. Eindelijk kan ook het koraal weer aangroeien! Voor al die koraaldiertjes die vergeten waren hoe het ook alweer was, heb ik alvast een voorbeeld gemaakt. De kleuren mogen ze zelf invullen.

 

 

#(re)shapingthings #coral #atoll #lesspollution #paperclay #rooftile #upcycling #recycling #absurdart #artobject #visualisation

Implosion of a C-Virus

 

Nog geen vaccin of geneesmiddel voorhanden. Mondiaal werken artsen, verpleegkundigen, en virologen zich te pletter om de pandemie beheersbaar te houden, terwijl het in de laboratoria van chemici en farmaceuten koortsachtig borrelt en overkookt. Het is een race, niet alleen om het groeiend aantal besmettingen te verminderen, maar vooral ook wie het eerst het reddende remedie zal vinden. De vinder zal gelauwerd worden voor het redden van mensenlevens én de economie.

Als leek hoef ik me gelukkig niet aan wetenschappelijke wetmatigheden te houden, maar stel me liever voor hoe ik elk kroontje de kop indruk, net zoals ik nog steeds graag bubbeltjesplastic laat ploppen zodat er een leeg celletje overblijft. Maar daarna goed handen wassen.

 

 

#corona #covid19 #cvirus #virus #implosion #chamotte #ceramic #absurdart #artobject#visualization

Na 'De Schreeuw'

 

 Ik ben geen liefhebber van het schilderij 'De Schreeuw' van Munch. Veel liever vraag ik me af hoe iemand zich voelt ná het slaken van zo'n existentialistische schreeuw. Waarschijnlijk behoorlijk uitgeput en met het gevoel alsof hij door een 'pastry blender' — waar dit figuur op ligt — murw geslagen is.

 

#DeSchreeuw #skrik #Munch #pastryblender #assemblage #absurdart #recycling #upcycling #clay #existentialism #uitgeput #murw

The Flying Lomboks

 

When chili peppers might fly, the world would be a spicier place.

Het Kringloopwarenhuis van Stichting Wereldhuis Eindhoven is een paradijsje voor mensen zoals ik die geregeld losse voorwerpen bij elkaar sprokkelen voor 'je-weet-maar-nooit-wat-ervan-gemaakt-kan-worden'. Deze keer ging ik naar huis met een zak vol jarretelknijpers en een doos met vreemde ledematen van wat waarschijnlijk een pop had moeten worden.

Als kind stond ik vaak bij mijn moeder in de buurt als ze aan het koken was. In de meeste gerechten gebruikte zij lomboks die in de tijd niet overal te krijgen waren. Toko's met een uitgebreid assortiment waren meestal in de grote steden in het westen van het land te vinden. Zij sneed er altijd eerst een klein puntje af om te proeven hoe heet die lombok was. Als het puntje zoet smaakte en niet heet in de mond, betekende het dat de hele lombok vrij 'mild' was. Op die manier paste ze de hoeveelheid aan: iets meer, iets minder.

Op een andere website van mij heb ik wat recepten geplaatst. Misschien zit er iets bij wat je lekker vindt.

http://finiecouzijn.blogspot.com/search/label/Indonesische%20recepten

Javaanse Prins

 

Op een brocante vond ik twee keukenhulpjes. Volgens de verkoopster waren het houders om met behulp van een soort sleutel er 'iets' in vast te klemmen om dat 'iets' te kunnen schoonmaken of schillen. Zij wist er ook het fijne niet van, maar de vormen van de houders waren mooi en sierlijk.

In het Nationaal Museum in Jakarta dragen de mannelijke suppoosten lange zwarte gewaden met een randloos zwart hoofddeksel. Ze zien er statig uit. Deze zwarte houder was heel geschikt om er een Javaanse prins van te maken.

Door het gebruik van magneten en kogellagerballetjes kreeg de prins beweegbare armen die in verschillende standen gezet kunnen worden.

The Old Anaconda King

 

Het andere huishoudhulpje was duidelijk ouder en verweerder en door de vorm vroeg het om een andere aanpak.

Er zijn veel dieren die vrij oud kunnen worden. Eentje daarvan is de anaconda met een gemiddelde leeftijd tussen de 20 en 30 jaar. Aan het gezicht is te zien dat deze anaconda king al vrij bejaard is.

Door rijstpapier in 'batik style' te bewerken, konden de kleuren en tekening worden nagebootst.

 

Te bezichtigen in Galerie De Ruimte, Molenstraat 2, 5664 HV Geldrop

Jong Verliefd

 

Liefde, een universeel thema dat levende wezens met elkaar verbindt.

Echter, volgens de Nationale Echtscheidingsmonitor van Gecertificeerde Mediators Nederland eindigt meer dan 50% van nieuwe huwelijken in echtscheiding. Daarmee komt Nederland in Europa, na Portugal, op de tweede plaats.

Ik probeer te begrijpen waar mensen hun moed, doorzettingsvermogen en vertrouwen vandaan halen om na één of zelfs meer scheidingen toch weer die stap maken om samen te wonen of te trouwen.

Misschien hanteren zij de Paaseiformule.

Caught in the Act

 

Er heerst(e) een taboe op de combinatie ouderen & seks, maar nu de baby boomers gepensioneerd zijn laten ze, net zoals in hun jeugd in de 60er jaren, van zich horen. Leeftijd is niet van belang. Seks hoort bij elke leeftijd hoewel het vaak een tikkeltje anders gaat dan in de jonge jaren.

Dit paar geeft er niet om. Ze zijn zo vertrouwd met elkaar dat humor de passie niet onderbreekt.

Buurmannen ('Wat houdt je tegen?')

 

De subtitel voor dit werk is gelijk aan de titel van de NS-commercial waarin twee mannen 's morgens uit het bejaardentehuis ontsnappen en naar Parijs treinen om een dagje uit de sleur te zijn.

Ook al kan je fysiek niet meer uit de voeten, hopelijk is er nog wel een mogelijkheid om mentaal uit het keurslijf te springen.

'An open mind is a joy forever' om de Engelse dichter John Keats maar eens fout te citeren. Of anders gezegd 'don't be grumpy, be grateful'.

Authorized Service

 

Er bestaan 'moedermelkgroepen' waar vrouwen hun overschot aan moedermelk delen met moeders die geen borstvoeding willen of kunnen geven.

Toen deze groepen meer in de openbaarheid kwamen, moest de overheid zich er natuurlijk mee bemoeien. De melk die belangeloos gedeeld werd, moest nu aan strenge controleregels voldoen en voor extra zekerheid nog eens tot 60° verhit worden, waardoor je zou kunnen twijfelen of de speciale voedingswaarde van moedermelk nog steeds van toepassing is. Bovendien werd er door de kosten van het verhittingsprocedé een prijskaartje van €200,= per liter aan gehangen.

Tegenwoordig hoor je niets meer over dit lucratieve plan van de overheid. Zouden de moeders ondergronds zijn gegaan?

 

VERKOCHT

Brommers kiek'n

 

Van mijn 10e tot mijn 20e heb ik in Arnhem gewoond waar ik deze uitdrukking voor het eerst hoorde.

Met de zin "Kom je mee brommers kiek'n" probeert een jongen zijn nieuwe verovering mee naar buiten te lokken om daar eens grondig nader kennis te maken. Deze makkers zijn de boel nog aan het verkennen.

Jade

 

De titel heeft twee betekenissen. Jade is de groene edelsteen die iedereen wel kent.

'Jade' in het Engels heeft onder andere de betekenis van een slechtgehumeurde vrouw, een feeks. Zo te zien valt er niet met haar te spotten.

Eendje

 

We hebben een vijver in de voortuin die elk jaar door een koppeltje eenden bezocht wordt. Waarschijnlijk vindt de woerd de gemeentelijke vijver in de buurt te druk om zijn geliefde het hof te maken. Elke ochtend en avond strooi ik wat brood. In het begin zijn ze altijd wat schuw, maar na verloop van tijd voelen ze zich erg op hun gemak. Het mannetje laat altijd het vrouwtje het eerst eten. Hij houdt zich op de achtergrond. Nadat alles op is, klimmen ze uit het water en zoeken een plaatsje tussen de planten. Tegen de schemering waggelen ze samen naar de gemeentevijver terug want onze tuin is niet beschut genoeg om te overnachten.